HABITATGE | LA COSTA DE LA CULTURA
1377
post-template-default,single,single-post,postid-1377,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

LA COSTA DE LA CULTURA

El punt zero de la Costa Brava es troba enmig del mar, a la roca de sa Palomera, al municipi de Blanes, a la comarca de la Selva. Allà comencen 200 quilòmetres de litoral que moren a Portbou, a la frontera amb la Catalunya Nord.

No és equivocat afirmar que la Costa Brava, o el que es coneix amb la denominació turística de Pirineus-Costa Brava, atresora la riquesa natural, patrimonial i cultural més important de Catalunya.

Ofereix de tot i molt selecte: des de la millor cuina del món (la dels germans Roca) fins a la inspiració més trencadora (la de Dalí), passant per magnífiques platges (com totes les petites cales), pobles pescadors (com Llafranc, on va viure i escriure Tom Sharpe) i joies poc explorades com l’estany de Banyoles i el seu entorn.

Girona, que es pot considerar la segona capital de Catalunya, és el centre que articula el conjunt de les comarques gironines i administra la dualitat entre l’interior i la costa. Girona no és només un nexe entre territoris (comunicada, al sud, amb Barcelona en 37 minuts gràcies al TAV i amb Perpinyà, al nord, també disposa del segon aeroport més important del país, el de Riudellots de la Selva, i del segon port català de creueristes, el de Palamós), sinó que és una perla en si mateixa. Entre els seus carrers, escenari de sèries de renom internacional com Joc de trons, trobem les cases pintades a la riba de l’Onyar, un pont fet per Eiffel i un dels calls jueus més ben conservats de la península Ibèrica. I això només és el principi.

La Costa Brava es troba avui molt allunyada del tòpic de sol, platja, sangria i braus de l’Espanya desarrollista de la dècada dels seixanta. Lògicament, als estius el sol regna i la sangria i la paella formen part del menú recurrent de molts turistes, però els braus, per exemple, ja no hi són. La Costa Brava ha optat per un turisme de qualitat, molt familiar, que cerca tranquil·litat de dia i oci nocturn, que ofereixen poblacions com Platja d’Aro i Lloret. És, doncs, una aposta que prefereix la qualitat abans que la quantitat.