HABITATGE | La Salle-URL i El Consorci de la Zona Franca inicien un programa d’acceleració de startups del mercat logístic
1410
post-template-default,single,single-post,postid-1410,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

La Salle-URL i El Consorci de la Zona Franca inicien un programa d’acceleració de startups del mercat logístic

El passat dilluns La Salle Campus Barcelona-URL, a través del seu parc d’innovació La Salle Technova Barcelona, i El Consorci de la Zona Franca de Barcelona van inaugurar conjuntament l’eDelivery Accelerator, un programa d’acceleració de startups de logística. Aquest programa es dirigeix a iniciatives innovadores del sector logístic amb projectes B2B i B2C i té una durada de 22 setmanes. Aquesta aliança facilita el contacte i la relació posterior de les ‘start-up’ amb altres empreses del sector i també amb inversors que financen la seva expansió.

Durant la inauguració Josep M. Santos, director general de La Salle Campus Barcelona-URL, Josep Miquel Piqué, president executiu de La Salle Technova Barcelona, i Pere Navarro, Delegat Especial d’Estat del Consorci de la Zona Franca, van animar a tots els participants a involucrar-se al Campus. Van explicar que la crida internacional ve donada perquè la innovació es produeix en qualsevol lloc del món i per crear sinèrgies per atraure el millor, connectar-les amb la indústria i proporcionar aquest procés d’acceleració en startups que són la font d’innovació per a empreses madures.

Els primers participants són 9 startups internacionals (dos de Londres i una d’Estònia) i nacionals, que es van seleccionar dins del Start-up Connection Hub celebrat a la fira eDelivery Barcelona el passat mes de juny: Freightalia, Gantabi, Revoolt Smart Solutions, SmartMonkey.IO, Tridenia, Outvio, Unmanned Life, Manzaning i Chaingo Tech. Totes elles ofereixen projectes innovadors en aquest sector logístic introduint elements com el Big Data, Business Intelligence, Internet of Things o la Intel·ligència artificial en el procés.

Els objectius de l’acceleradora són millorar l’habilitat de dur a terme iniciatives de negoci i començar nous projectes innovadors i proporcionar les eines necessàries per identificar, desenvolupar i crear oportunitats de mercat. La metodologia del programa està dividida en tres parts: “training“, on es fan sessions de metodologia, sessions de pràctica de desenvolupament de Business Model Canvas i activitats learning by doing; “corporate“, on s’acosten les startups a les empreses amb finalitats de col·laboració i es resolen els reptes; e “investors“, on els inversors especialitzats orienten i assessoren les startups.

En eDelivery Accelerator es validarà el model de negoci de les startups per a la seva escalabilitat, es plantejaran estratègies d’internacionalització (Born Global Company), es connectarà amb corporacions perquè puguin validar les seves propostes de valor (Golden Reference), es prepararà i es connectarà amb Fons de Capital Risc per invertir en les empreses.

El programa, que començarà els dies 18 i 19 de setembre amb sessions de Agile Sales, se celebrarà a les instal·lacions de La Salle Technova Barcelona i finalitzarà el 15 de gener de 2019.