HABITATGE | ‘WHAT’S NEW?’
1645
post-template-default,single,single-post,postid-1645,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

‘WHAT’S NEW?’

ANDREU MAS

El Barcelona Meeting Point (BMP) fa una aposta decidida en la seva 22a edició per la presentació de les noves tecnologies que ja comencen a revolucionar els més avantguardistes del sector. El BMP ha generat espais per connectar inversors i start-ups, que són les que tenen el know how del canvi immobiliari. Un d’aquests espais és el Connection Hub, que reunirà en una única zona grans companyies, socis potencials i inversors amb empreses emergents especialitzades en el món immobiliari. En aquest espai, l’oferta d’exposició estarà agrupada en els sectors següents: serveis emergents de finançament immobiliari; tecnologies per fer que les ciutats i les construccions siguin més eficients; eines per aconseguir la plena eficiència energètica i fórmules constructives no lesives per al medi ambient; marketplaces i tecnologies que faciliten noves maneres de viure i, finalment, noves tendències que obrin noves possibilitats de negoci.

El saló s’omplirà d’un vocabulari avui nou per a la majoria, però que aviat estarà en boca de gairebé tothom: el blockchain; les criptomonedes (la més coneguda a dia d’avui és el Bitcoin); l’internet de les coses; les aplicacions per controlar i regular des del telèfon mòbil casa nostra, tant pel que fa a condicions de comoditat i eficiència energètica com de seguretat (avui ja en funcionament en les cases més avançades i amb propietaris amb bona cartera)…

En la línia d’estimulació de les noves empreses tecnològiques, el Meeting Point ha decidit convertir-se en la primera fira immobiliària que crea un programa d’acceleració adreçat a start-ups. Les que siguin considerades les deu millors del certamen participaran en el Programa Accelerador de BMP, que tindrà una durada de sis mesos. Aquest accelerador immobiliari els proporcionarà elements per identificar i crear noves oportunitats de mercat i facilitar sistemes que permetin una ràpida internacionalització d’aquestes iniciatives empresarials. L’objectiu, doncs, és fer una crida a les grans empreses i als inversors perquè facin confiança a les empreses emergents i que es generi una relació de networking que pugui fructificar en una feina conjunta. Aquest nou programa el promouen els organitzadors del BMP –el Consorci de la Zona Franca– i el dirigeix La Salle Technova.

L’aposta per les empreses emergents, però, no s’acaba aquí. Entre les més de 50 participants, un jurat integrat per prestigiosos professionals n’escollirà cinc, que optaran al Premi BMP a la millor start-up. Els cinc projectes seleccionats, independentment de quin sigui el guanyador, també apareixeran publicats al directori de start-ups del Barcelona Meeting Point, al costat de les millors de l’any.

El saló celebrarà entre els dies 25 i 26 d’octubre el que ha anomenat BMP Proptech Summit, reservat a un determinat sector de professionals del sector. Es faran cinc panells que comptaran amb la participació de grans experts en cinc grans temes: Real Estate Finch, Con Tech & Business Management i Listing & search and Marketplace (25 d’octubre). El 26 d’octubre serà el torn de Smart Building, Housing and Cities i de Near Future. Mentre gran part del món occidental està vivint encara la revolució 2.0, a Barcelona ja debatran sobre els criteris que hauran de tenir en compte els directius 4.0 a l’hora de prendre decisions!

El Barcelona Meeting Point (BMP) fa una aposta decidida per la presentació de les noves tecnologies