HABITATGE | LA CERDANYA, MÀGIA NATURAL A PROP DE BARCELONA
1940
post-template-default,single,single-post,postid-1940,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

LA CERDANYA, MÀGIA NATURAL A PROP DE BARCELONA

Pujant per l’autopista des de Barcelona, creuar la serra del Cadí-Moixeró és quasi com canviar de món per a molts. Transportar-se a una zona molt allunyada del seu dia a dia però, alhora, molt propera: la Cerdanya. Una de les comarques per excel·lència dels Pirineus catalans i de les més visitades durant tot l’any, sobretot en les dates que ens ocupen.

Amb un paisatge de muntanya únic i atractiu per als amants dels esports d’hivern, viatgers o apassionats de la gastronomia, entre moltes altres possibilitats, la Cerdanya ofereix un ventall turístic inacabable i l’encant propi d’una vintena de municipis, com ara Puigcerdà i Llívia, que es reparteixen per la comarca.

Totes són localitats on es poden trobar propietats de gran valor arquitectònic i molt valorades en el mercat dels compradors d’immobles de luxe. Part d’aquests habitatges s’acaben convertint en segones residències. Acostumen a estar ubicades a les urbanitzacions dels municipis de muntanya, però també podem trobar finques magnífiques (àtics i dúplexs i tríplexs) amb molt bones vistes a la serralada del Cadí.

L’esquí, l’atracció hivernal per excel·lència

A ningú se li escapa que l’esquí, l’snow i la resta de disciplines vinculades a la neu són la principal atracció de la Cerdanya durant la temporada d’hivern. Des del mes de novembre i fins al mes d’abril –una de les zones que gaudeix de més setmanes d’obertura a la península Ibèrica–, centenars de milers d’aficionats s’apropen a la comarca per gaudir dels esports blancs, fet que suposa una gran empenta per als municipis i els negocis de la zona.

La Masella va ser l’estació que va registrar una afluència més destacada la temporada passada, que va resultar una de les millors de la història dels ports catalans. Al voltant de mig milió d’esquiadors van passar pel vessant nord de la Tosa d’Alp. La Molina, per la seva part, va registrat la millor temporada de tota la seva història, amb més de 360.000 esquiadors. Les dues estacions van experimentar un creixement molt important i es consoliden com els dos principals enclavaments d’esquí alpí de Catalunya.

A banda dels dos gegants d’Alp 2500, la Cerdanya disposa d’altres enclavaments per practicar altres modalitats d’esquí, com són el nòrdic i l’esquí de fons. És el cas de les estacions d’Aransa, Lles de Cerdanya i Guils Fontanera.

Oferta esportiva no estacional

Més enllà dels esports d’hivern, la zona ha aconseguit consolidar els visitants amb altres opcions que no han d’estar necessàriament vinculades a l’hivern i la neu. És el cas de les excursions de muntanya i les de BTT: desenes de rutes preparades per recórrer a peu i amb diferents tipus de bicicleta. Algunes estacions d’esquí, a més, disposen també de forfets durant els mesos de primavera, estiu i tardor per als bojos dels descensos, que baixen sobre les dues rodes les pistes que la neu cobreix durant l’hivern.

Una petita comarca amb infinites opcions d’allotjament i gastronomia

Segons les xifres del Patronat de Turisme de la Cerdanya, la comarca disposa avui dia de centenars d’opcions d’allotjament de diversa tipologia. Els hotels, la primera i més tradicional possibilitat, es compten per una quarantena, als quals s’han de sumar unes 16 pensions, una desena d’albergs i alguns apartaments. Els més nombrosos, i que, com arreu, s’han multiplicat els darrers anys, són els habitatges d’ús turístics, que ja són mig miler, aproximadament, segons dades oficials.

A banda, la Cerdanya té 35 immobles destinats al turisme rural, 16 refugis, quatre cases de colònies i set càmpings. Més enllà dels allotjaments turístics, un altre dels punts forts d’aquesta zona del Pirineu és la gastronomia. El Patronat té registrats actualment més de 200 restaurants, 235, concretament; molts amb molta fama, renom i llista d’espera!

Segons l’oficina comarcal de turisme, els catalans ocupen la primera posició del rànquing de visites a la Cerdanya, seguits per turistes de la resta d’Estat espanyol, francesos i altres països europeus, com ara Alemanya i Anglaterra. També se’n troben d’orígens més exòtics, com els Estats Units i Israel. Entre els visitants espanyols, els valencians, els madrilenys, els bascos i els balears són els que més s’apropen a la joia del Pirineu català.