HABITATGE | ENS ENDINSEM EN EL BARRI DE SARRIÀ
2082
post-template-default,single,single-post,postid-2082,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

ENS ENDINSEM EN EL BARRI DE SARRIÀ

Qualsevol que es vulgui perdre pels carrers del barri de Sarrià podrà observar que encara manté l’essència d’un petit poble, tot i estar a la concorreguda ciutat de Barcelona.

És un barri conegut per les seves petites places, però sobretot pels seus carrers de vianants estrets, que permeten passejar sense cotxes al voltant. Sabíeu que la burgesia catalana del segle XIX estiuejava aquí? És per això que hi ha tantes cases en algunes zones del barri, moltes de modernistes, com ara a la plaça de Sant Vicenç, al passatge de Mallofré i al nucli antic.

Sarrià, però, té molta més història! El seu origen se situa entre els segles XIII i XIV. Tot i que al principi era una vila rural que tenia com a principal activitat econòmic el rendiment de la terra, a poc a poc es va anar urbanitzant gràcies a la feina de menestrals i artesans. El 1921 es va convertir en el darrer poble que es va annexionar a Barcelona. Molts sarrianencs s’hi van oposar, però no ho van poder evitar. Actualment, té una població total de 24.810 habitants.

Passejant pel barri

Un dels avantatges del barri és que té espais naturals i altres de més urbans. Per tant, podem escollir entre una gran varietat de llocs per passar l’estona i passejar. Si decidim que volem un lloc més tranquil i verd, ens podem decantar pels diversos jardins de Sarrià. Per exemple, els jardins de Vil·la Cecília i la Vil·la Amèlia. Originalment, estaven junts, però actualment estan separats i tots dos són accessibles al públic. Si ens decantem pel primer, podrem trobar una gran varietat de vegetació, com pins blancs i pinyers, xiprers i palmeres de Canàries, entre
d’altres. A més, disposen d’un espai lúdic per a la gent gran per poder fer exercicis per completar la passejada.

El jardí de Vil·la Amèlia és especial perquè té una espècie poc freqüent a Barcelona: exemplars de la majestuosa i voluminosa acàcia del Japó. Aquest espai té un petit estany i un parc infantil.

També són una bona opció els de Can Sentmenat, que daten del segle XIV. Tenen una gran varietat de vegetació, un estany, una cascada i molts espais per seure i estar tranquil.

Sense dubte, però, l’espai més gran i variat és el parc del Castell de l’Oreneta, un gran parc públic obert per a tothom que connecta la ciutat amb la serralada de Collserola. Amb un total de 17 hectàrees i unes meravelloses vistes panoràmiques, disposa d’una gran varietat de vegetació pròpia de la serralada de Barcelona, com pins blancs, pins pinyers, alzines i roures, i entre tots aquests exemplars destaquen un enorme eucaliptus i un cirerer de Santa Llúcia.

A més, té una gran varietat d’espais: zones de descans, àrees per al joc infantil, taules de ping-pong, zones de pícnic, etc., i es troba molt a prop de les piscines públiques de Can Caralleu.

Si preferim alguna cosa més urbana per gaudir de la vida del barri, podem passejar per la concorreguda plaça de Sarrià o pels carrers més populars del barri, com el Major de Sarrià, el de l’Avió Plus Ultra i el carrer de Canet.

Això no és tot, també trobarem més espais com la plaça de Sant Vicenç, el passatge de Mallofré i l’emblemàtica Casa de la Vila, de l’any 1986.

Racons amagats

Sarrià té espais molt coneguts, però també en té de molt amagats. Per exemple, caminant per un carreró molt estret, a prop del carrer Pare Miquel, podem trobar la poc concorreguda plaça de Sant Gaietà. Es troba tan amagada que per a molts veïns passa totalment desapercebuda. Ara bé, aquells que la coneixen la tenen plena de plantes, fet que l’ha convertit en un jardí molt peculiar.

Un altre racó imprescindible del barri és la placeta del Roser, un espai tranquil i allunyat del trànsit de la ciutat, on es pot anar a llegir o a passar l’estona amb els nens. Es troba just al davant de la rectoria, al costat de l’església de Sant Vicenç. Encara manté la font que antigament utilitzava la gent del barri del Roser per aconseguir aigua.

No podeu oblidar passar per Can Margenat. Sabíeu que es considera una de les cases més antigues del barri? Apropeu-vos-hi i hi podreu veure les tres plantes fetes de pedra i la seva façana d’estil gòtic.

Activitats per a tothom!

Al barri hi ha infinitats d’espais per fer activitats, com ara la Casa Orlandai, un centre cultural on organitzen moltes activitats obertes a tothom. També trobem la Casa d’Eduardo Conde, més coneguda com el Casal de Sarrià, un altre lloc per passar l’estona i participar del teixit associatiu del barri.

A més, Sarrià també disposa d’un gran eix comercial i del Mercat de Sarrià, dos espais imprescindibles per poder aconseguir tot allò que necessiteu. Sense dubte, és un barri amb moltes possibilitats a l’hora de passar l’estona. A més, té el gran avantatge d’estar a la ciutat de Barcelona i alhora fer sentir als seus habitants que viuen en un petit poble.