HABITATGE | PASSEGEM PEL BARRI DE SANT GERVASI – LA BONANOVA
2180
post-template-default,single,single-post,postid-2180,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

PASSEGEM PEL BARRI DE SANT GERVASI – LA BONANOVA

Actualment, al barri de Sant Gervasi – la Bonanova, hi viuen més de 25.000 persones. El barri va néixer el 1890, quan es va construir el famós passeig de la Bonanova per comunicar Sarrià amb Sant Gervasi. Tot i que actualment ja no hi ha ni la meitat de les edificacions d’aquella època, aleshores es van construir moltes cases de luxe per respondre a una nova demanda: la dels empresaris que tornaven a Barcelona després d’haver fet grans fortunes a Amèrica.

El passeig de la Bonanova

El passeig de la Bonanova és la gran artèria del barri, ja que és una via d’un quilòmetre que es caracteritza per les seves grans cases senyorials, però sobretot per la gran multitud d’arbres que té. Comença a la plaça de Sarrià i culmina a la plaça de la Bonanova, una de les zones més concorregudes del barri, gràcies als edificis amplis que l’envolten, que la doten d’un gran espai per passar la tarda a les terrasses dels locals o asseguts en un banc. També és on es troba l’església de Santa Maria de la Bonanova, d’on prové el nom del passeig.

Una de les edificacions més emblemàtiques i destacades que hi ha al passeig és la casa Muley Afid, amb una gran torre que domina tot el conjunt. La casa té un estil modernista, ja que va ser construïda el 1911 per un dels arquitectes més destacats del moviment: Josep Puig i Cadafalch. Avui dia és la seu del consolat de Mèxic a Barcelona.

Descobrir i aprendre!

Al barri hi ha el Museu de la Ciència de Barcelona: el CosmoCaixa. Ubicat en un edifici modernista, pretén divulgar la ciència, però alhora fer gaudir tots aquells que s’hi apropin. Va ser el primer museu divulgatiu de ciència de tot Espanya, i actualment es considera un dels millors d’Europa. El museu està dividit en diversos espais: el planetari, per descobrir planetes i
estrelles; el bosc inundat, que recrea un espai amazònic amb una gran varietat d’espècies animals i vegetals; la sala de la matèria, que pretén que el visitant es converteixi en un científic, i el mur geològic, que a través de set talls de roca real vol apropar la geologia.

El cim de Barcelona

Des del barri de Sant Gervasi – la Bonanova es pot pujar al cim de la ciutat: el Tibidabo. Hi ha diverses maneres d’arribar-hi, però destaquem la opció més antiga i coneguda: a través del Tramvia Blau i el Funicular. Qui accepti la proposta, només cal que agafi el famós antic tramvia, ja que és l’únic que queda de l’antiga línia, i gaudeixi del passeig que passa per davant de grans mansions modernistes i noucentistes que, de ben segur, el traslladaran a un altre època. Quan s’arribi al final, l’únic que s’ha de fer és pujar al Funicular del Tibidabo, que compta amb recorregut d’un kilòmetre i mig per veure les millors vistes panoràmiques de la ciutat comtal.

ACTUALITAT

– L’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona va organitzar la presentació del llibre Muñoz Ramonet: retrat d’un home sense imatge, a la Fundació Muñoz Ramonet. Un projecte elaborat pel CEDID, el Comissionat de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Barcelona, la fundació Julio Muñoz Ramonet i l’Editorial Comanegra.

– L’exposició Tintín i la Lluna. Cinquanta anys de la primera expedició tripulada es pot veure al CosmoCaixa fins al 26 de maig. Es vol commemorar el cinquantè aniversari de l’arribada dels humans a la Lluna a través d’una exposició que divulga i documenta l’expedició

– El centre cívic Pere Pruna portarà a partir del 2 de maig l’exposició Mirades urbanes, unes pintures del col·lectiu Tempus que fan al·lusions al passat i al present a través d’espais urbans.

– A partir del 7 de maig, el centre cívic Vil·la Florida exposarà un recull de fotografies de dansa fetes per Pol Miquel i Albert Serra. És un recull dels millors moments de les actuacions de dansa que es van realitzar l’any passat al cicle Miratges.